TUKEA HAASTEISIIN

Savanna ConneXions Oy on jo vuodesta 2000 tarjonnut monenlaista tukea erilaisiin elämän haasteisiin. Tarjoamme sekä yrityksille että yksityisille sovittelua, työn- ja elämän ohjausta sekä erilaisia tukihenkilön palveluja

Arkielämään kuuluu normaalisti haasteita jotka liittyvät vuorovaikutukseen ja ihmissuhteisiin. Meillä on sisäisiä ristiriitoja, jotka ehkä tuottavat vaikeuksia tehdä päätöksiä elämän eri alueilla. Vaihdanko työpaikkaa vai en? Eroanko aviopuolisoltani vai en? Voinko olla tarpeeksi hyvä isä tai äiti ja samalla toteuttaa itseäni rakentamalla työuraa? Miksi olen niin yksinäinen elämässäni? Miksi suutun lapsilleni niin usein? Ja miksi aina joka ilta juon ne pari lasillista viiniä vaikka päätin jo että se saa loppua? Mikä ihme estää minua elämään terveellisemmin, kun niin haluaisin elää tasapainoisempaa elämää ja olla enemmän sinut itseni ja kehoni kanssa?

Meillä on myös ristiriitoja muiden ihmisten kanssa, kotona ja työpaikoilla ja ystävien, sukulaisten ja naapureiden kanssa. Pomolta ei tunnu saavan arvostusta vaikka sitä kuinka pyydän, en kohta enää jaksa olla siellä kun on niin hirveä stressikin. Aviopuolisoni antaa lasten pelata tietokonetta illasta toiseen, vaikka kuinka yritän kertoa miten epäterveellistä se on! Ja minä joudun aina sitten olemaan se ilkeä jankkaaja ja kieltäjä! Hermot menevät kohta teinityttöni kanssa, kun ollaan sovittu että hän on kotona klo. 23 ja sitten viikonlopusta toiseen hän kuitenkin viipyy myöhempään. Mitä minä enää voin tehdä? Miten me ikinä selviämme tästä avioerosta ilman sitä, että lapset kärsivät vielä enemmän, kun emme ole edes puheväleissä ja nyt tarvitsisi sopia huoltajuudesta ja tapaamisoikeudesta? Naapuri soittaa sitä hemmetin heviä vaikka kello on 22, kohta lapset heräävät. On se ihme kun ei ihmiset enää välitä kenestäkään muusta kuin itsestään…


Myös ihmisillä meidän ympärillämme saattaa olla haasteita, jotka vaikuttavat paitsi heidän elämäänsä ja vointiinsa, myös heidän ympäristöönsä ja meihin. Olen huolissani 9-vee tyttärestäni joka kertoo että hän on niin lihava ja ruma. Minulla on ystävä joka soittaa joka ikinen ilta ja valittaa miten huonosti hän voi, ja minä haluaisin NIIN häntä tukea, mutta välillä jätän vastaamatta kun en vaan jaksa kuunnella. Joskus hän kuulostaa myös humalaiselta, ja se tuntuu pahalta kun hän seuraavana päivänä ei oikein muista edes mistä me puhuimme.  En tiedä miten voisin tukea häntä enää jatkossa. Näen, että pomo alkaa olla burnoutin rajamailla ja niin stressaantunut että se vaikuttaa työilmapiiriin. Haluaisin ottaa asian hänen kanssaan puheeksi, mutten tiedä miten. Ja nyt on niin hirveän vaikeaa mennä lomalle, kun olen niin huolissani asiakkaastani, jolla ei ole ketään tukemassa häntä koko kesän ajan. Voi kun hänellä olisi joku…

Ja niin edelleen. Nämä kaikki ovat osa elämää. Kohtaamme joka päivä tilanteita, jotka herättävät meissä tunteita ja jolloin vuorovaikutustaitomme ovat koetuksella. Haasteellisten tilanteiden kohtaamiset ovat osa kehitystämme, ja silti ne joskus vievät enemmän energiaa kuin meillä tuntuisi olevan käytössämme. Silloin viimeistään tarvitsemme saada puhua asioista ja selvittää, mitä itsessämme oikein tapahtuu ja mitä ehkä haluaisimme tehdä asialle. Tarvitsemme tulla kuulluksi omissa kokemuksissamme. Ja joskus haluamme vielä konkreettisempaa tukea. Että joku oikeasti auttaisi selvittämään sen hankalan ristiriidan joka vie niin paljon energiaa, tai pitäisi huolta siitä että tulen kuulluksi  tapaamisessani vaikeasti lähestyttävän pomoni kanssa. Tai auttaisi minua ymmärtämään teinityttöni huolia omasta ulkonäöstään. Tai auttaisi perhettämme löytämään keinoja sopia asioista niin, että kaikki huomioidaan ja sopimukset oikeasti kestävät.

Joskus on helpompi hankkia ja vastaanottaa tätä tukea omien kuvioiden ulkopuolelta. Varsinkin jos juuri ne läheiset ihmiset, keneltä normaalisti saamme sitä tukea, ovat he, kenen kanssa on hankalaa.

Koulutamme koko ajan kasvavaa verkostoa joilla on valmiuksia kohdata ja tukea ihmisiä arkielämän haasteissa.

Haluaisimme madaltaa kynnystä vastaanottaa tukea tällaisiin arkielämän haasteisiin! Ettei odottaisi niin kauan kunnes alkaa voimaan niin huonosti ettei melkein enää jaksa. Tarjoamalla arkielämän pieniin ja suuriin haasteisiin työ- ja elämänohjausta, ristiriitojen sovittelua ja tukihenkilöiden erilaisia palveluja, haluamme osaltamme vaikuttaa siihen, että ihmisten elämä olisi helpompaa, sujuvampaa ja hyvinvointi yhteiskunnassa kasvaisi entisestään. Ja siihen, että tukisimme toinen toisiamme entistä enemmän. Koska jotta jaksaa olla läsnä ja tukea muita, on kyettävä olemaan läsnä myös itselleen, ja siihen tarvitaan usein tukea muilta. Niin kuin lentokoneessa sanotaan: ”Huolehtikaa ensin omasta hapen saannista ennen kuin autatte muita”.

Ota yhteyttä, niin suunnittelemme sinulle sopivan tuen! Olet myös tervetullut soittamaan Saralle tai Hannalle ja kertomaan tämänhetkisistä haasteistasi, niin voimme yhdessä miettiä mikä ja kuka sinua parhaiten tukisi tällä hetkellä. 

Haaveemme on, että jonain päivänä meillä kaikilla ihmisillä olisi mahdollisuus saada tukea silloin kun sitä tarvitsemme.

Ehkä kiinnostuit itsekin Rakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja -koulutuksesta